Godser fortæller om nye indtægtskilder på kongres

Mød to godsejere på Plantekongressen 2017. De har begge skabt nye aktiviteter og indtægtskilder på deres gods, og går op i branding og nye forretningsideer. Der skal være liv på godset, og det skal være sjovt.

På Møllerup Gods på Djursland bor Anne Sophie og Stig Gamborg. De ser godset, som et større familieforetagende, hvor alle fire børn hjælper til med blandt andet høsten og events som Verdensballetten.

»Vi opfatter Møllerup Gods som en inkubator. Et sted, hvor initiativer spirer, og virksomheder gror. Vi dyrker jorden og passer skoven, men Møllerup Gods er også vært for moderne virksomheder med produktion, oplevelsesindustri og meget andet. Derfor lever Møllerup Gods, og derfor har Møllerup Gods en fremtid,« siger Anne Sophie Gamborg, som holder indlæg på Plantekongres 2017.

Møllerup Gods begyndte at dyrke hamp til fødevarer i 2015, og i 2016 dyrkede det sammen med lokale avlere 300 hektar. Planen er at udvide til 900 hektar i 2017.

På sigt vil de gerne udnytte hele planten: frøene til fødevarer, stænglen til fibre og bladene til medicin.

Kragerup Gods

Kragerup gods ligger på Midtsjælland og består af 200 hektar skov og 800 hektar planteavl. Også her har man åbnet godset op for offentligheden, og kastet sig over alternative aktiviteter.

Kragerup gods er et firestjernet konferencehotel og ramme for en række bryllupper, konfirmationer og andre fester.

Godset byder også på slotsophold inklusiv en række aktiviteter for gæster, som gerne vil røre sig. I den nærliggende skov er indrettet klatreparken Kragerup Go High i trætoppene, som er en af stedets store attraktioner. Desuden tilbydes teambuilding, fodboldgolf og en række andre aktiviteter.

»Vores vision er at have medarbejdere i verdensklasse, som skaber nærværende og unikke oplevelser i historiske rammer for vores gæster,« fortæller godsforvalter Olav Ditlevsen, som også holder indlæg på kongressen.

Planteavlskongressen løber af stablen i Herning Kongrescenter den 17-18. januar 2017.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.