To godser i samdrift af 2.635 hektar - bæredygtighed er rød tråd

Målet for markdriften af Agro-Alliancens 2.635 hektar er en økonomisk vækst på 10 pct. pr. år på bundlinjen. Derudover skal driften være bæredygtig. Det gælder både i forhold til økonomien, medarbejderne samt beskyttelse af sårbar natur og dyrelivet.

Ejerne bag Agro-Alliancen tænker langsigtet og de tænker i bæredygtighed.

I bund og grund handler det om, at det skal være attraktivt for fremtidige generationer at overtage driften. 

Det stiller krav til rentabiliteten, ligesom det skal være en spændende arbejdsplads.

Ved fusionen af markbruget for de to godser, Ravnsholt og Egeskov, var det et mål, at stordriftsfordele skulle forbedre det økonomiske nettoudbytte med 1.000 kroner pr. hektar. Derefter var målet, at bundlinjen skal vokse med 10 pct. årligt.

Intelligent arealanvendelse

»En af vores største forcer er, at vi har store marker på op til 100 hektar, og at arronderingen er rigtig god.

Det giver en række fordele i forhold til det, vi har valgt at kalde intelligent arealanvendelse«, siger Bo Jensen, driftsleder hos Agro-Alliancen. 

Han tilføjer, at intelligent arealanvendelse for Agro-Alliancen går ud på, at sårbar natur skal beskyttes, mens den robuste jord dyrkes intelligent og med avanceret teknologi.

Således er 170 hektar ud af 2.635 hektar lagt ud som kiler, bræmmer, vildtstriber eller biotoper.

En attraktiv arbejdsplads

Agro-Alliancen er meget bevidst om fordelene ved at investere i præcisionsudstyr og ny teknologi i forhold til at optimere planteavlen på en bæredygtig måde.

Den ny teknologi er tilmed oplagt at bruge til at dokumentere sporbarhed, ligesom der er et godt trækplaster i forhold til at tiltrække dygtige og ambitiøse medarbejdere.

»Vi vil gerne være med til at uddanne fremtidens talenter i landbruget. Derfor har vi en klar holdning til, at elever og medarbejdere skal have en god og spændende hverdag, hvor de lærer noget«, siger Bo Jensen.

Han tilføjer, at det indebærer, at medarbejderne får ansvar - og at der bliver brugt den nødvendige tid til oplæring og efteruddannelse.

Læs meget mere om Agro-Alliancens arbejde med bæredygtighed i december-udgaven af fagmagasinet MARK, som udkommer 7. december.

Faktaboks

Agro-Alliancen

  • Agro-Alliancen er et driftsfællesskab mellem Ravnholt og Egeskov godser.
  • Dyrker 2.635 med fokus på græs-, kløver- og spinatfrø samt fremavlskorn.
  • Tænker bæredygtighed ind i alle dele af driften.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.