Grøntselskab fordoblede økologisalget
Gasa Odense Frugt har efter nogle hårde år igen succes.

Gasa Odense Frugt – Grønt A.m.b.a. - der sælger konventionelle og økologiske friske frugter og grøntsager for andelshaverne  - har i 2015 landet et overskud. Det skriver Gartnertidende.

Nettoomsætningen blev 380 mio. kroner. Det er et plus på 11 procent i forhold til året før. Både øget produktion hos medlemmerne og bedre afsætning gav gevinst. Avlerne fik en bedre pris indenfor eksempelvis rodfrugter og drivhusprodukter. Salget af økologiske produkter er fordoblet i 2015 sammenlignet med 2014.

Gasa Odense udbetalte to mio. kr. til medlemmerne via en efterregulering i salgsafgifterne - det betegnes som tilfredsstillende.

Årets resultat blev 1,2 mio. kroner, som er overført til egenkapitalen, der nu udgør 20,9 mio. kroner.

Det gode resultat kommer efter nogle hårde år for selskabet. Medlemstallet dykkede fra 82 i 2010 til 24 i 2014.

"Vi har været gennem en del år med både op- og nedture, så 2015 har i særdeleshed været et år med fokus på at få en stabil økonomisk udvikling. Samtidig har vi udviklet og fået et stærkere Gasa Odense," indledte formand Allan C. Bülow sin beretning om Gasa Odense Frugt-Grønts drift på generalforsamlingen den. 23. januar.

 

Salget af økologiske produkter er således fordoblet i 2015 sammenlignet med 2014.

Blandt øvrige vigtige positive skridt er, at det er lykkedes at tiltrække tre nye leverandører plus flere tilkøbsleverandører. Virksomheden er også blevet IFS certificeret.

Direktør Jens Nannerup beretter, at 2016 ser ud til at få en fin balance. De faste omkostninger er reduceret, trods to nyansættelser.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.