Gratis rapport samler viden og erfaringer om pløjefri dyrkning

64-siders rapport samler viden og erfaringer fra Danmark og udlandet.

Er man godt i gang med pløjefri dyrkning eller overvejer det, ligger der nu et godt, gratis tilbud på LandbrugsInfo, som er tilgængelig for alle: En 64 siders rapport med opdateret viden om pløjefri dyrkning i både Danmark og udlandet. Rapporten er udgivet i et samarbejde mellem Seges, LMO og FRDK.

"Vi har samlet danske erfaringer og en del udenlandske, som kan anvendes i Danmark af danske landmænd," fortæller Eskild Hohlmann Bennetzen, specialkonsulent ved Seges.

Han har sammen med projektchef Hans Henrik Pedersen, FRDK, samlet trådene og systematiseret den tilgængelige viden. Med i processen har været en stribe specialkonsulenter og andre med stort indblik i pløjefri dyrkning under danske forhold.

Undgå oplagte fejl

"Der er fokus på alt lige fra de forskellige former for pløjefri dyrkning over efterafgrøder og jordstruktur til maskinøkonomi og planteværn.

Desuden gør vi meget ud af at pege på alt det, der er vigtigt for at få succes med pløjefri dyrkning. Der er jo ingen grund til at begå de fejl, andre allerede har brændt sig på," siger Eskild Hohlmann Bennetzen.

Hent rapport gratis på nettet

Og hvis man som landmand bare tror, at ploven skal skiftes ud med en eller flere harver og en velegnet såmaskine for at få succes med pløjefri dyrkning, er man godt på vej til fiasko.

Det fremgår nemlig direkte af rapporten, at der skal mere til end blot andre redskaber.

"Sædskifte, efterafgrøder, rettidighed og det rette valg af jordbearbejdning på de optimale tidspunkter er nogle af de vigtigste forudsætninger ved pløjefri dyrkning," fremhæver Eskild H. Bennetzen.

Forstår man disse forudsætninger, og vil man overholde dem, kan muligheden for at få succes med pløjefri dyrkning være tilsvarende stor, mener han.

"For eksempel rummer rapporten grundige afsnit om maskinøkonomien og, hvilke risici man skal være specielt opmærksomme på med hensyn til ukrudt, sygdomme og skadedyr," uddyber han.

Rapporten "Inspiration og vejledning til pløjefri dyrkning 2017” er en del af OptiTill-projektet, der er støttet af GUDP-midlerne og desuden støttet af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Rapporten kan downloades gratis af alle på LandbrugsInfo her

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.