Hækkerup til politikere: Hold nu fast

"Vi har som erhverv brug for, at der bliver ro om vores arbejdsbetingelser."

Det siger Karen Hækkerup, adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, efter der i dag, tirsdag, i medierne har kørt en historie om, at miljøet belastes i de første år under landbrugspakken.

Over for Landbrugsavisen.dk har professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, manet til ro - ifølge ham er den målrettede regulering i landbrugspakken nødvendig for at nå miljømålene.

Karen Hækkerup er enig med forskeren - og opfordrer politikerne til at slå koldt vand i blodet.

"Få nu regnet det hele vejen igennem. Tag det nu roligt. Jeg er overbevist om, at når vi får kigget det hele efter, så er der stadig brug en målrettet regulering," siger Karen Hækkerup.

Hun understreger, at landbruget har kæmpet for den nye regulering - fordi de er mere i tråd med den virkelighed, landmanden oplever på sin egen bedrift end skrivebordsregnestykkerne, der skærer alle jorder over én kam.

Med den nye regulering, som landbrugspakken indfører, vil planterne få den næring, den har brug for. Omvendt vil marker, hvor kvælstofudledningen er stor, skulle tages ud drift eller omlægges. Den målrettede regulering sker fra 2018 frem til 2021.

"Derfor er det selvfølgelig ikke rart at se, at der bliver sået tvivl om det," siger Karen Hækkerup.

Hun understreger, at miljøet ikke må lide overlast.

”Miljøet kommer ikke til at lide overlast, for vi er jo heller ikke interesserede i at miljøet lider overlast,” siger Karen Hækkerup.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.