Højt at flyve: 21 år gammel MF 32 høster topudbytte i maltbyg

Henrik Larsen hjælper til i høst på sin fars deltidsbedrift ved Sorø. Samtidig har han set sit snit til at låne sin storebrors nyindkøbte drone og skyde fotos af maltbyghøsten fra oven.

Hos familien Larsen på deltidsbedriften Maglemosegård ved Sorø er der købt nyt "legetøj", og så var det selvfølgelig helt oplagt at fotografere maltbyghøsten lidt fra oven.

Dronepilot er Henrik Larsen, søn af bedriftens ejer Jens Kristian Larsen, som har lånt storebrors drone under høsten, og han har set sit snit til at optage fotos ved siden af både kørsel med mejetærsker og frakørsel af korn. 

Han har skudt fotos af både bedriftens 21 år gamle Massey Ferguson 32 med 16 fods skærebord i aktion i marken, og de to Case-traktorer, en Puma og en MX 110, der kører fra med korn.

Henrik Larsen er udlært tømrer, og arbejder til daglig som altanmontør, men er også med i marken når afgrøderne skal sås og høstes.

Lørdag blev der høstet 17 hektar maltbyg af sorten Irina, og på markerne står stadig seks hektar, som endnu ikke er moden.

Maltbyggen køres fra med to Case-traktorer forspændt lastbilanhængere. Foto: Henrik Larsen

Der er høstet ved 13,6 procent vand, og udbyttet er landet i omegnen af meget flotte 80 hkg pr. hektar. Proteinprocenten ligger også på et fint niveau til ølproduktion.

Maltbyggen er sået tidligt, sidste uge i marts med forfrugt frøgræs, og vækstsæsonen er forløbet uden besværligheder.

Maglemosegård omfatter et markbrug på 75 hektar. I år byder markplanen på maltbyg, vinterraps, vinterhvede og rødsvingel. 

Rødsvingelen er høstet færdig, mens der blev taget hul på rapshøsten i går torsdag.  

Henrik Larsen fortæller, at udbyttet i maltbyggen ligger på omkring 80 kg pr. hektar. Foto: Henrik Larsen.

Med de indsendte fotos deltager Henrik Larsen i konkurrencen "Skyd Høsten Bedst."

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

●Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

●Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.

●Ugevindere trækkes fra uge 28.

●Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.

●Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

●Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.

●Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.