Høstbarometer: Majsdyrkerne har trodset vejret - høsten tæt på slut
På trods af nedbør og ustadigt vejr har flere landmænd trodset vejrholdene og alligevel bjærget en del mere majs hjem fra markerne.

Mens en stor del af den danske befolkning har nydt nogle feriedage i forbindelse med efterårsferien, har landets majssnittere stadig knoklet på og hentet en del af den resterende majs hjem fra markerne.

Under en tiendedel på landsplan mangler nu at blive høstet.

God og nem høst

Bent Skallebæk fra Sagro beretter om en forholdsvis problemfri majshøst i det vestlige Jylland.

Udbytteindeks på 97 dækker over en stor variation i majsmarkerne, hvor udbytterne i det sydlige rammer omkring et normaludbytte, mens nogle marker i det nordlige falder igennem og trækker gennemsnittet ned.

Høstarbejdet er generelt gået nemt med et godt føre i markerne og uden dybe spor i stubbene. De steder, hvor risikoen for en blød jord er stor, har landmændene været gode til at få bjærget majsen rettidigt, pointerer Bent Skallebæk.

Begrænset tilvækst

I Nordjylland har der været nattefrost enkelte steder og med dagtemperaturer på maksimalt 10 grader. Det har givet en begrænset tilvækst i majsen, vurderer Jens Otto Vigsø fra Landbonord.

På steder, hvor majsen er sået sent, eller hvor der skal laves kolbemajs, kan det give mening at vente for at øge tørstofindhold.

Faktaboks

Høstoverblik:

  • Under en tiendedel af majs til ensilering på landsplan mangler at blive bjærget.
  • Det samlede udbytte forventes at ligge lidt over normalen.
  • De fleste uhøstede marker befinder sig på Bornholm og i Jylland. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.