Høstbarometer: Majshøsten udfordres af nedbør
Ustadigt vejr sænker tempoet på majssnitterne, der ellers har haft gode betingelser i de forgangne to uger.

Der er høstet 26 procent mere majs til ensilering i forhold til sidste uge. Det giver en samlet høstprocent på 67. Landmændene mangler derved kun en tredjedel.

Planteavlskonsulenterne melder om, at stort set al majs er ensileringsklar, så nu er det primært vejrforholdene, der afgør, hvornår det sidste majs kan bjærges.

Forringet udbytte i Vestjylland

På landsplan ligger det gennemsnitlige majsudbytte en anelse over normalen, men i Vestjylland melder Bent Skallebæk fra Sagro om flere marker med ringe udbytte. Det trækker gennemsnittet ned i det vestjyske område til udbytteindeks på 97.

Det drejer sig om marker, der blev påvirket af kulde under fremspiring, og hvor jorden er uensartet eller komprimeret.

Yderligere er der majsmarker, der har været ramt af en stor mængde ukrudt eller skarpe sandjorde, der ikke er blevet vandet. Her ses et tydeligt fald i udbyttet.

Sjælland er stort set færdighøstet

Mens det nordvestlige Jylland og Bornholm stadig mangler at få snittet en del majs, er Sjælland stort set i hus med årets majshøst, der udbyttemæssigt ligger på et normalt niveau.

Historikken viser, at det er ganske almindeligt, at Sjælland først får høsten i hus.

Faktaboks

Høstoverblik:

  • En tredjedel af det samlede majsareal til ensilering mangler at blive høstet
  • Sjælland er stort set i hus med høsten
  • Vestjylland mangler stadig at høste den sidste halvdel af majsen 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.