Høstede raps hele natten og fik rekordstort udbytte
Hele 6.750 kg pr. ha gav en enkelt rapsmark på 20 hektar - og det er rekordudbytte på Eskjær.

Vi har høstet raps hele natten og fået et rekordstort udbytte på 6.750 kg i en enkelt mark. Så meget har vi aldrig avlet før, fortalte Johan Schütte fra Eskjær i onsdags.

Den anden mark, de høstede, gav 5.700 kg pr. ha, hvilket også er rigtig godt. Så rapsen tegner godt på Eskjær, hvor rapshøsten er halvvejs. Til gengæld er der kun høstet 25 ha hvede.

»Det har nærmest regnet hver dag den sidste uges tid. Men vi forsøger at bevare optimismen. Af og til tænker jeg på den nemme høst sidste år. Til gengæld er udbyttet heldigvis meget bedre i år«.

Begyndt at høste spinat

Han begyndte at høste spinat i går, tirsdag, og nåede at høste 10 ud af 72 hektar.

»Vejret var fint, så det gik OK, bortset fra, at det slæbte lidt, fordi jorden er så fugtig. Vandprocenten var 18, så det må heller ikke være vådere«.

Høstbarometer: Første udbytter for hvede, rug og rapsMark Lørdag 3. august 2019 · 07:11

Han brugte en del tid på at indstille mejetærskeren for at undgå spild - som er vigtigt i en højværdiafgrøde som spinat.

»Vi har lejet en ekstra mejetærsker på 30 fod ind til spinaten, så den passer til hunplanternes skårbredde. Og så høster vi raps med den anden«.

Vådt rajgræsfrø i hus

Det er halvanden uge siden, Eskjær blev færdige med at høste rajgræsset, lige inden det ustadige vejr begyndte. De fik dog noget meget vådt frøgræs ind, som tørres ned på tørreriet.

Siden har de flere gange hjulpet naboer og familie, der stadig havde græsfrø stående, med at høste i det våde vejr.

Faktaboks

AKTUELLE UDFORDRINGER

  • Kartofler: Læggekartoflerne er lige blevet nedvisnet. Og melkartoflerne har fået den ugentlige skimmelsprøjtning, der har stået på siden sidst i maj - og som fortsætter så længe planterne er grønne.
  • Såning af raps og frø: »Vi har endnu ikke sået raps eller frøudlæg. Det er nødt til at vente, til vi er lidt længere med høsten, som har første prioritet. Så det bliver sen såning i år«, siger Johan Schütte.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.