Høster fordele ved at samdyrke raps og efterafgrøde
Franskmanden Victor Leforestier gør sig gode erfaringer, som han deltog ud på Plantekongressen.

”Jo mere liv der er i jorden, jo mere stabil er den at dyrke”.

Det er udgangspunktet for franskmanden Victor Leforestier, der holdt indlæg på Plantekongressen onsdag eftermiddag.

Hjemme på sine forældres gård i Normandiet, har han blandt andet forsøgt sig med direkte såning af raps i en kraftig blanding af efterafgrøder. Blandingen indeholder blandt andet vikker, som ikke fryser væk om vinteren, og derfor gemmer sig i bunden af rapsafgrøden i løbet af vækstsæsonen.

Efter høst af rapsen er vikkerne klar til at gro og opsamle næringsstoffer fra jorden. Derved opsamler vikkerne store mængder næringsstoffer, som den efterfølgende vinterhvede-afgrøde kan nyde godt af.

Ifølge Victor Leforestier, koster vikkerne i bunden af rapsen ikke udbytte. Han mener derfor, at det er et godt eksempel på, at det betaler sig engang imellem at tænke ud af boksen, og afprøve nye ting.

På gården i Normandiet sker det ud fra en holdning om, at ’jo mere liv der er i jorden, jo mere kompleksibilitet – og jo mere stabilit bliver det at dyrke jorden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.