Høster triticale for første gang i 10 år
Vandprocenten var i første omgang for høj i triticalen så resten af høsten er blevet udskudt.

Hos Engkildegaard økologi ved Aalborg forsøgte man sig lørdag med høst af triticale, men efter fem hektar med en vandprocent på 19 blev det besluttet at vente med resten af de i alt 16 hektar. 

"Vi besluttede i samråd med aftager, som er en lokal æggeproducent, at vi venter med resten", fortæller medhjælper Christian Madsen, hvis far ejer Engkildegaard. 

Der har været hestebønner som forfrugt og sorten er Trivalan og det er første gang i 10 år, at der er triticale i markplanen. 

"Vi havde en dårlig oplevelse med gulrust for 10 år siden så det er først nu vi har forsøgt os igen og det er en langt bedre oplevelse", fortæller Christian Madsen. 

Han fortæller, at der stadig var en del hestebønner i marken, fordi det har været så mild en vinter. 

Generelt er høsten gået godt indtil videre. 

"Vi er ca. 30 procent henne i høsten og vi har udnyttet de tørvejrsdage, der har været. Der har ikke været de store problemer", siger Christian Madsen. 

På Engkildegaard har de 350 hektar og de 100 hektar bliver brugt til afgræsning af kvier. Makrplanen indeholder blandt andet havre og frøgræs. 

Christian Madsen vurderer, at der går ca. 14 dage inden havren er høstklar på deres marker. ¨'

Med de indsendte fotos deltager Christian Madsen i "Skyd Høsten bedst".

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk.

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.