Hav is i maven, når vårbyg skal sprøjtes mod ukrudt

Vurdér nøje, om al ukrudt er spiret frem, inden du sprøjter mod almindeligt ukrudt i vårbyg, anbefaler konsulent.

- Der har været en tendens til, at vi sprøjter ukrudt lidt for tidligt i vårbyg, inden al bredbladet ukrudt er spiret frem, fortæller Helle Bundgaard Elander fra Velas.

Hun anbefaler derfor, at man har lidt is i maven og nøje vurderer, om al ukrudt er spiret frem, inden man sprøjter mod almindeligt ukrudt.

Der er mange løsninger. Tidspunktet kan variere en del, da der er stor forskel på fremspiring af vårbyg i år, da markerne er sået over 3-4 uger. 

- Hvor der plejer at være manganmangel, bør der køres med manganprodukter fra vårbyggens 3.-4. bladsstadie. Det er typisk i marker med højt reaktionstal, løs jord og på humusholdige jorde, siger Helle Bundgaard Elander. 

Noget andet, der er aktuelt primo maj, er vækstregulering.

- Hvis rug ikke skal bruges til brød, anbefales vækstregulering. Den kan splittes, og når rugen er i stadie 37 (ofte første uge af maj), hvor spidsen af fanebladet er synligt, udbringes sidste del. 

Til sidste splitbehandling anvendes f.eks. 0,2 liter Moddus M + 0,2 liter Cerone + 0,15 spredeklæbemiddel pr. ha, men der er flere løsninger, siger hun.

Se flere aktuelle tips til markdriften i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer tirsdag 3. maj.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.