Hedebølge gør hveden høstklar: Stor New Holland hiver 10 ton hjem

Ulriksdal på Nordfalster har onsdag høstet vinterhvede af sorten Extase med en fin vandprocent på 16.

Så er hvedehøsten i gang.

På bedriften Ulriksdal ved Nr. Alslev på Falster høster Erik Møller i dag onsdag vinterhvede af sorten Extase, efter han testede mejetærskeren på en forpløjning i går.

Normalt høster han vinterhvede ca. 1. august, men de seneste dages hedebølge har modnet sorten hurtigt.

"Jeg har også Informer-hvede, og den er først høstklar om ti dages tid," fortæller Erik Møller, der i år dyrker ca. 75 hektar af hver af de to sorter.

Her onsdag eftermiddag kl. 16 har den store New Holland CR 9.80 med 35 fods skærebord klippet sig igennem 15 hektar vinterhvede.

Erik Møller sidder selv i mejetærskercockpittet, mens nabolandmand Henrik Green, som han har et høstsamarbejde med, kører fra.  

Extase-hveden giver et udbytte på ca. 100 hkg pr. hektar, ifølge udbyttemåleren.

Fin vandprocent og 100 hkg

Vandprocenten er 16 og udbyttemåleren viser et gennemsnitlig udbytte på ca. 100 hkg pr. hektar på den gode JB 5-6 jord. Det er nogenlunde et udbytte som i et normalår.

"Jeg synes, vi har fået den nedbør, vi har brug for. Det er først her til sidst, at det er begyndt at blive lidt tørt, og hveden måske blevet lidt tvangsmodnet," vurderer Erik Møller.

Extase-hveden er sået med forfugt hvede på pløjet jord

Ulriksdal er en ren planteavlsejendom og omfatter en markdrift på 360 hektar. Tidligere på måneden høstede Erik Møller 37 hektar rødsvingel, som han skønner til at give et normaludbytte.

Med de indsendte fotos vinder Erik Møller konkurrencen Skyd Høsten Først i kategorien vinterhvede.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

 

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.