Hent faglig inspiration på sociale medier: Kender du disse planteavlssider?

Brug de sociale medier til erfaringsudvikling. Inspiration og fagligt fokus er essentielt for at udvikles og opretholde effektiviteten, og hjælper til med til at træffe de rigtige beslutninger.

Af Kristian Marcher Thomsen, planteavlskonsulent, Agrovi

Flere og flere landmænd bruger de sociale medier til erfaringsudveksling for at udvikle deres bedrifter, for at lykkes med nye afgrøder, nye dyrkningsmetoder eller simpelthen for at optimere udbyttet på de afgrøder der allerede dyrkes.

Inspiration og fagligt fokus er essentielt for at udvikles og opretholde effektiviteten og hjælper med til at træffe de rigtige beslutninger, så der ikke spildes unødvendige penge eller tid.

Facebook og Twitter

På Facebook er der et hav af forskellige grupper, der bruges til erfaringsudveksling med alt fra overordnede emner som mere specifikke grupper, fx:

  • Planteavl
  • Vinterraps - mod højere udbytter
  • Effekt med Efterafgrøder
  • Os der dyrker hestebønner
  • Pløjefrie planteavlere
  • Vårbyg i fokus

Det er godt med indspark og gode idéer til, hvordan eventuelle problemstillinger kan løses, og hvordan man skal træffe sine beslutninger på sin egen bedrift.

Det, man hidtil også har brugt erfa-grupper til, er nu blevet digitaliseret og ikke grafisk forankret. 

I grupperne er det medlemmerne, der styrer dagsordenen, og beretter om, hvad der ses ude i de forskellige afgrøder. Grupperne er baseret på, at medlemmerne deltager aktivt i debatten og deler egne erfaringer.

Det er altid vigtigt at have en vis form for fornuft eller sund skepsis med, da der kan være store klima- og geografiske forskelle som gør sig gældende.

Det er også vigtigt, at i stedet for at træffe beslutninger ud fra, hvad der rører sig i en given Facebook-gruppe, så skal det i stedet være en anledning til at tage på marktur og se, hvordan situationen er lige præcis i din mark, før der træffes den endelige beslutning.

Inspiration kan også være noget man henter fra udlandet, for eksempel er der meget inspiration at hente på Twitter under hashtag som fx på følgende søgeord:

  • #notill
  • #conservationagriculture
  • #soilheath

Ovenstående er bare nogle af de søgeord, man kan bruge, og skaffe en masse inspiration fra hele verden, hvis man vil.

Det kan give anledning til en masse læsning på de lange vinteraftener, og hvem ved om det giver grundlag for mini-skala forsøg hjemme på din bedrift.

Kender du nogle gode faglige erfa-grupper på nettet, du vil anbefale, så skriv dem gerne på i kommentarsporet herunder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.