Her er det overraskende i kvælstofrapporten

N-kvoter, klimaforandringer og nye sorter der var designet til at yde godt ved lave N-tilførsler. Det er hovedårsagerne til dalende proteinindhold i dansk korn i perioden 1990-2015.
Undergødskningen fra 1990-2015 har ført til et fald i kornets indhold af protein på 2-2,5 procentpoint. Det har kostet landbruget dyrt. Hidtil har man ikke vidst, hvilke faktorer der mere præcist har haft størst indflydelse på kornets kvalitet. Det ved vi nu. Forskere fra Københavns Universitet har nemlig i samarbejde med Seges kortlagt årsagen til det dalende proteinindhold i vinterhvede og vårbyg i perioden 1990-2015. Ikke overraskende har underforsyningen med kvælstof, forædling af...
Du har desværre ikke adgang til denne artikel, endnu…

Få adgang til Mark+ for 139 kr/md.

Tilmeld dig Mark+

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.