Her er landet med den billigste hvede på verdensmarkedet lige nu
Man skal til Sydamerika for at finde den pt. billigste hvede på verdensmarkedet.

Hvem byder sig til med den billigste hvede på verdensmarkedet lige nu?

Et godt gæt kunne være Rusland, der med en bugnende og relativt omkostningseffektiv produktion på i omegnen af 80 mio. ton, er en stærk spiller på eksportmarkederne. Senest har det udmøntet sig i en stor ordre fra Egypten på 170.000 tons hvede.

Men faktisk er det Argentina, som i øjeblikket er i bund med de fysiske priser, lyder meldingen fra Jyske Markets.

Argentinsk hvede går til fob-priser på cirka 173-175 US-dollars pr. ton , svarende til cirka 109 danske kr. pr. hkg, og det er pænt under næstbilligste land, som er Rusland med handler til 191-193 US-dollars pr. ton (cirka 121 kr. pr hkg).

Problemet for Argentina er blot, at de kun har små mængder at byde ind med, og derfor er de næppe en væsentlig konkurrent for europæisk hvede, lyder vurderingen.

 Ud af den samlede argentinske eksport på 9-10 mio. tons, ventes Brasilien at importere 6,5-7,5 mio. tons, og det efterlader kun 1,5-2,5 mio. tons til det øvrige verdensmarked.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.