Her er landet med den dyreste hvede på verdensmarkedet lige nu
Analytikerne ser i stigende grad med pessimisme på årets hvedehøst i Australien.

Tørken har nu for alvor bidt sig fast i Australien, og det er da også herfra at den dyreste hvede på verdensmarkedet kommer lige nu. Pris: 274 US-dollars pr. ton frit ombord, svarende til 177 danske kr. pr. hkg.

Fra flere kanter meldes om, at en australsk hvedehøst på selv 20 mio. ton begynder at være optimistisk mod USDA’s estimat på 22 mio. ton, rapporterer Jyske Markets. En normal hvedehøst i Australien ligger i omegnen af 25 mio. ton, dog med betydelige varationer fra år til år. 

Samtidig ser det australske meteorologiske institut i stigende grad risiko for en etablering af vejrfænomenet El Niño senere på året, idet havtemperaturerne i Stillehavet viser en stigende trend. En etablering af El Niño vil forværre tørkesituationen i det østlige Australien.

Med de svage høstudsigter for hveden i Australien, Europa, Sortehavet og til dels også Canada kan denne sæson meget vel byde på oprejsning for den amerikanske hvedeeksport, lyder vurderingen.

På fredag udkommer næste Wasde-rapport fra USDA, og her er det meget tænkeligt at vi vil se en opjustering af estimatet for USAs eksport af hvede.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.