Hold godt øje med kornbladbiller i vårsæden
Seges advarer om mange voksne kornbladbiller og æg i vårbyg- og havremarker, så der er risiko for tidlige larveangreb i år.

Det er ikke kun mennesker bliver vækket til live og kommer ud i have og marker, når foråret viser sig fra sin varme, behagelige side. Det varme vejr har bragt kornbladbillerne på vingerne, og i mange vårsædsmarker især havre og vårbyg er der nu mange gnav og mange æg, skriver LandbrugsInfo

Kornbladbillernes larver gnaver i mere eller mindre aflange striber og efterlader enten huller eller vinduer i bladet.

Selv om gnavene er udbredte, tillægges de mindre betydning på nuværende tidlige tidspunkt, hvor der ikke er dannet mere blivende blade. En meget tidlig bekæmpelse vil også kun give meget kort virkningstid, da pyrethroiderne er kontaktmidler og ikke har effekt mod æggene. Evt. bekæmpelse skal rettes mod larverne.

Jo varmere det er, des flere æg lægger hunnerne. I gennemsnit lægger en hun ca. 100 æg, men det kan blive op til 300 æg hvis der er gunstige forhold.

Æggene klækker efter 8-10 dage, så der er udsigt til tidlige angreb i år. Regner det meget, kan regnen vaske æggene af bladene. Den vejledende bekæmpelsestærskel er 0,5-1,0 larve pr. strå, og bedst effekt opnås, når larverne er små.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.