Hvedepris tager pænt hop

USA-hvede steg igen i går, denne gang med ca. 3 procent.

Hvedeprisen tog igen i går et pænt lille hop med stigninger på ca. 3 procent i Chicago og med en afsmittende effekt på ca. 1 procent på Matif.

Forklaringen er fortsat at amerikanske investorer, som har holdt på solgte hvedekontrakter, er i gang med at købe kontrakterne tilbage, blandt andet udløs af såkaldte tekniske købssignaler. Desuden menes det, at forventninger til tendensen i aftenens Wasde-rapport spiller ind, ifølge Jyske Markets.

På Matif blev hveden sendt over 160 euro pr. ton ( 119 danske kr. pr. hkg), som også blev hjulpet på vej af en styrket dollar.

Ifølge Jyske Markets er der hverken i Europa eller de tidligere grund til panik over vejrsituationen. Værre
ser det ud i USA, hvor den kommende måneds vejrudsigt viser stadig meget lidt nedbør til de nordamerikanske vinterhvedemarker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.