Hvedepriser på pæn optur
Afgrødepriserne var på optur i går med hveden i front.

Hvedepriserne fortsatte opturen i går, og i Chicago var stigningen på hele tre procent til 118,40 kr. pr. hkg ved lukketid. På Matif oplevede man det højeste nivau siden sommeren 2016, og ved lukkektid var prisen 129,5 kr. pr. hkg.

Jyske Markets forklarer opturen med usikkerheden om den fremtidige politik omkring biobrændstof i USA. Selvom intet er bekræftet hælder rygterne til en prisunderstøttende politik for afgrøderne.

Lave priser presser USA-hvedehøst ned i 10-årigt lavpunkt Mark Mandag 27. februar 2017 · 12:10

Chicago-stigningen er fra visse kanter blev begrundet i starten på en ny måned og nye penge fra fonde der skulle placeres. En anden forklaring kan dog være, at vejrudsigterne for de sydligste hvedemarker i USA lover meget lidt nedbør de kommende dage, hvor nedbørsunderskuddet i forvejen er stort.

Matif lukkede i går i det højeste niveau siden sommeren, og giver tegn på at være i gang med at vriste sig fri af vinterens fastlåste niveau omkring 170 euro pr. ton (1.263 danske kroner pr. ton). Foråret er i gang, og vejrpræmien kan meget vel begynde at snige sig ind i prisen, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.