Hvedepriser skyder i vejret på begge sider af Atlanten
Hvedeprisen stiger på for lidt eller for meget nedbør.

Drilsk vejr er nu ikke kun et problem i USA, hvor der længe har været talt om tørre vinterhvedemarker i blandt andet Midtvesten.

Også i andre dele af verden begynder hvedemarkerne at mangle vand, eller omvendt er såningen truet af fugtige forhold, melder Jyske Markets.

I Rusland er vådt vejr således en stor hæmsko for forårsarbejdet, og estimaterne den kommende høst af hvede er nu sat til 75-78 mio. ton mod dette års ca. 85 mio. ton. I det østlige Australien er der udbredt mangel på nedbør, og her er det tilsåningen der er problematisk.

I Brasilien er majsproduktionen truet af tørke. 

Som konsekvens af det drilske vejr steg Chicago-hveden for maj-termin i går med hele 2,9 procent til ca 109 kr. pr. hkg.

Matif-hveden steg med godt 1 procent til 123 kr. pr. hkg, og her skal forklaringen primært findes i den styrkede dollar, og til dels morgendagens helligdag, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.