Hvorfor skal det være så svært at finde de små listige stande?

Ugen På Spidsen: Det virker, som om der bliver større og større forskel på størrelsen mellem de største og mindste stande på Agromek, og det er faktisk synd for de mindste., mener denne uges klummeskribent på Mark Plus.

En hel hal domineret af et enkelt maskinmærke. I en anden hal en kæmpe mejetærsker i midten, som tiltrækker al opmærksomheden. Og i andre haller lidt flere, men hovedsagelig meget store stande.

Efter første dag på Agromek må jeg lige som sidste gang konstatere, at det af og til har været svært at finde de små listige stande, som jeg havde på min liste som spændende besøgsmål.

I haller med store stande risikerer de små stande nemlig meget let at drukne, uanset hvor meget Agromek gør for at lave oversigtsskilte. Og det er en skam.

Langt de fleste besøgende surfer nemlig lidt tilfældigt rundt på Agromek og ser på, hvad de nu lige kommer forbi. Bevares - de fleste har nok på forhånd noteret en håndfuld stande, som de ønsker at besøge.

Men resten af tiden driver de rundt i hallerne, hvilket jo faktisk er en af charmerende ved et besøg på Agromek. Men desværre risikerer mange af dem derved at overse de små stande, der ligger lidt gemt.

Store maskiner fylder

Jeg er godt klar over, at store maskiner selvfølgelig fylder meget. Og det skal de også. For det er da fantastisk at komme ind på de store flotte stande og blive blæst omkuld. Det elsker jeg da også. Og firmaerne har jo også betalt mange penge for det.

Men jeg synes også, det er synd at overse de små, som trods et langt mindre Agromek-budget også har masser at byde på. Kunne de ikke placeres mere optimalt?

Jeg er godt klar over, at mange firmaer med små stande måske ligefrem ønsker en placering tæt på de store stande for at være sikker på at få en masse trafik forbi. Og nogle af dem er da også heldige og får en god, central placering - måske endda ved en indgangsdør eller gennemgående gang.

Men det er jo slet ikke alle, der får sådanne placeringer. Der er stadig mange små stande, der kommer i klemme og bliver placeret i hjørner, langs kanter eller bag ved store stande. Det ser jeg ved selvsyn, når jeg går rundt i hallerne.

Og jeg kan også tydeligt se, at netop de har langt færre besøgende end andre stande og altså knap så god en Agromek-oplevelse.

Måske er det noget, jeg bilder mig ind, men jeg kunne forestille mig, at det ofte er førstegangsudstillere, der får de dårligste placeringer. Det kender jeg i hvert fald flere eksempler på. Og det kan betyde, at nogle af dem måske kun er på Agromek en eller få gange og så dropper udstillingen igen.

Løsning

Indrømmet, der er ingen nemme eller oplagte løsninger.

Jeg er godt klar over, at det helt sikkert er et puslespil at få det hele til at gå op. For der er mange ting at tage hensyn til, når standene placeres.

Men det burde være muligt at lave en plan, hvor ingen små stande kommer i klemme, måske ved at placere dem langs de gennemgående gange - eller måske midt i hver hal?

Fortsat god Agromek uge.

Merete Hattesen er journalist og markfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus. 

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus, "Ugen på spidsen", sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Mark samt Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.