I England er der høstet 18 ton hvede: Hvad kan danske landmænd lære?

Ugen På Spidsen: Det er oppe i tiden at holde afgrøden grøn længst muligt med hyppige tildelinger af næringsstoffer og svampemidler. Spørgsmålet er om det kan betale sig. I Danmark har vi en lang tradition med at regne nettoudbytter - og det bør vi holde fast i, mener ugens klummeskribent på Mark.

I april-udgaven af magasinet MARK, der udkommer 4. april, bringer vi en artikel om en engelsk landmand, der i 2022 har sat verdensrekord i hvede på 18 ton og i vinterbyg på 16 ton per hektar - og han har også avlet rekordhøjt udbytte i raps på 9 ton per hektar.

Landmanden går meget op i, at det er vigtigt at holde afgrøden grøn længst muligt frem mod høst for at nå de høje udbytter.

Derfor kører han en høj-input strategi med hyppige tildelinger af mikronæringsstoffer,...

Er du allerede abonnent? Så klik på login


Vil du læse mere?

Artiklen er forbeholdt vores abonnenter på magasinet Mark.
Prøv et online abonnement i 30 dage og læs videre inden for få minutter.
Prøv 30 dage for 30 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.