Idéjagten: Let påfyldning af marksprøjten

Undgå at slangen flyver op af tanken, når du fylder marksprøjten eller vandkarret.

Troels Detlefsen fra Gislev har en god idé til dem, der bruger en 1" vandslange til at fylde marksprøjten, vandkarret til kalvene, kvierne eller en helt tredje ting.

Man montere en anboringsbøjle med 1" gevind på et 75 mm plastikrør som er 700 mm eller længere. Anboringsbøjlen placeres midt på røret, dermed er det lige meget hvilken ende, du bruger (se billedet). Den hårde vandstråle, der kommer ind i røret, bliver blandet med luft, så det kommer stille og roligt ud. Samtidig undgår man der er mulighed for tilbageløb, hvilket er et lovkrav.

Samlet set er der materialer for cirka 200 kr. og er hurtig at samle.

Idéen giver både arbejdskomfort og forbedre sikkerheden, da slangen ikke kan flyve op, men hænger på kanten af hullet/karret.

Troels Detlefsen bruger den også når han har blandet saltvand til glatførebekæmpelse. Så blandet han det i sprøjten og pumper det over på palletanken ved hjælp af det påmonterede rør. Og som han siger: "En billig løsning, som man bliver rigtig glad for. Den ide skulle jeg selv have hørt om for 20 år siden..."

Med sin idé deltager Troels Detlefsen i Idéjagten.

Har du en god idé eller kender du én, der har? Så læs med nedenfor. 

Konkurrence: Idéjagten. Hovedpræmie: rejsegavekort, 2. pr. CAT Phone S40, 3. Pr. CAT Phone S30

BEDRE BESKRIVELSE - STØRRE CHANCE

Vil du være med i konkurrencen, så er det eneste, du skal gøre, at sende billeder og en fyldig beskrivelse af din gode idé ind til LandbrugsAvisen. Jo flere billeder, og jo bedre du beskriver ideen, jo større er din chance for at vinde en af de flotte præmier.

Alle kan indsende ideer. Både opfinderen selv, men også andre som bare vil pege på en god idé som en ven, kollega eller måske en arbejdsgiver har fundet på.

Hver uge trækker vi lod om en ugepræmie blandt alle indsendte ideer. Ugepræmierne går til indsenderen af ideen. Ugepræmien er et par af de klassiske Caterpillar-boots.

Fredag 18. december offentliggøres den endelige vinder af konkurrencen sammen med konkurrencens nummer 2 og 3. De indsendte idéer bedømmes af en dommerkomite bestående af seks af LandbrugsAvisens erfarne fagjournalister.

Deltag i konkurrencen eller indstil en du kender her

Du kan læse mere om konkurrencereglerne her.

Faktaboks

Idéjagten

  • Beskriv din gode idé med ord og billeder, ved at udfylde formularen her.
  1. præmie: Rejsegavekort på 6.000 kr.
  2. præmie: CAT Phone S40
  3. præmie: CAT Phote S30
  • Ugepræmier i seks uger: Caterpillar boots

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.