Irland får ringeste kornhøst i en generation
Irlands kornproduktion lander på det laveste niveau siden 1985, ifølge ny prognose.

Sommeren over har de dårlige høstresultater tikket ind fra især europæiske lande - og nu er det blevet Irlands tur. Faktisk er høsten på den grønne ø så ringe, at man skal en hel generation tilbage for at finde tilsvarende.

I en ny prognose fra den statslige enhed for rådgivning og forskning i landbrug, Teagasc hedder det nemlig, at Irlands kornhøst i år bliver den laveste siden 1985, og at kornproduktionen bliver 29 procent lavere end i 2017. 

Udover de lavere udbytter bidrager et reduceret kornareal på syv procent til det magre høstresultat.

For vinterhvede lyder prognosen på 86,9 hkg pr. hektar i snit mod 102 hkg pr. hektar sidste år, og oven i kommer et reduceret areal med afgrøden.

For vinterbyg forventes et udbytte på i snit 88,2 hkg pr. hektar, hvilket dog kun er 0,3 hkg lavere end i 2017.

For vårbyg lyder estimatet på 54,6 hkg pr. hektar i snit, og et samlet høsttab på 30 procent i forhold til 2017 trods et øget areal på syv procent.

For vinterhavre ventes et fald i produktionen på 43 procent, for vårhavre 39 procent og for vårhvede et minus på hele 60 procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.