Jarlov i email: Vi behøver ikke indrømmelse om tal

De Konservative har været villige til at erkende, at de fik fremlagt tal, der lå til grund for Eva Kjer Hansens omdiskuterede kvælstoftabel.

De var samtidig ikke nødvendigt for De Konservative, at regeringen erkendte, at tallene ikke var retvisende. Det er ellers grundlaget for partiets mistillidsvotum tirsdag aften, at Eva Kjer Hansen har fremlagt forkerte tal.

Det skriver Ekstra Bladet - læs hele emailen ved Ekstra Bladets hjemmeside.

"Vi kan godt forhandle om politiske initiativer uden at være enige på dette punkt," skrev Rasmus Jarlov i emailen.

Det fremgår af emailen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. Rasmus Jarlov er kritiseret for, at han som Konservatives landbrugsordfører ikke har fulgt godt nok med, eftersom miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen undervejs i forhandlingerne har forklaret tabellens forudsætninger. Striden handler om tabellen, hvor ministeriet havde lagt baselineeffekter for 2012, 2013 og 2014 ind under 2015.

Mailen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, sendte Rasmus Jarlov til de øvrige politikere, der har været med i forhandlingerne om landbrugspakken.

"Vi vil meget gerne forhandle videre ... Vi kan godt anerkende, at tallene har været fremlagt for os, men ikke at de har været retvisende eller, at det er ok med tal, der ikke er retvisende, blot at de har været fremlagt for os," skriver Rasmus Jarlov i emailen.

Den konservative ordfører skriver, at han fik det indtryk, at Konservative skulle sige, at tallene var retvisende, før de øvrige partier ville forhandle videre. Det afviser han dog i emailen, at han vil.

Over for Ekstra Bladet afviser Rasmus Jarlov, at emailen er problematisk.

"Vi har kørt to forskellige spor: Et har handlet om, hvilke sanktioner skal vi lave overfor ministeren. Og det afhænger af, om vi har tillid eller ej, og om hun fremlægger tingene ordentligt. Og så har vi kørt et spor, der har handlet om, hvilke politiske initiativer skal vi lave for at rette op på det regnskab, som har vist sig at være dårligere, end vi troede. Og der har vi sagt, at med hensyn til, hvilke politiske initiativer, vi skal lave, der har vi ikke nogen betingelser om, at de skal anerkende noget; i modsætning til, at de har krævet af os, at vi skulle gå ud og lyve om, at tallene har været retvisende. Der er ikke nogen modsætning," siger Rasmus Jarlov til Ekstra Bladet.

Redigeret kl. 00.00 onsdag d. 24. februar: Præciseringer og svar fra Rasmus Jarlov tilføjet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.