Jordbæravler når ikke at tømme markerne: "Det er et vilkår"

Varmen i foråret var lidt for hård ved jordbærene hos Rokkedyssegaard, men det er et vilkår, bæravler Lisbeth Toft Christensen lever med.

Jordbærrene er blevet hurtigere modne end forventet, og derfor har bæravlerne Lisbeth Toft Christensen og Torben Bo Christensen haft nok at se til med at få flest mulige jordbær plukket.

"Selvfølgelig påvirker det jordbær med høje temperaturer. Resten bliver brændt af på grund af varmen, så vi får ikke alle i hus," siger Lisbeth Toft Christensen.

De første jordbær begyndte at blive modne i maj, en smule hurtigere end sidste år.

Jordbærrene vokser på i alt syv hektar på Rokkedyssegaard i Kirke Værløse i Nordsjælland. Bærrene bliver solgt i egne gårdbutikker og i stader rundt omkring i Nordsjælland, blandt andet i Torvehallerne i København.

Udbyttet af jordbær vil Lisbeth Toft Christensen ikke komme nærmere ind på, men det er tæt på det normale.

"Vi sælger alle de bær, vi har, men jordbær er altid det, der trækker mest," siger hun.

Hellere kvalitet end spotvarer

Selvom det også har regnet de seneste dage, har det ikke påvirket årets høst af jordbær synderligt meget, fortæller Lisbeth Toft Christensen.

"Det er bare gået meget hurtigt med at få dem modne på én gang. Vi plukker det, som vi kan sælge, så når der pludselig kommer den dobbelte mængde jordbær af det forventede, så vil der være nogen tilovers. Vi har ikke tømt markerne, men det er bare et vilkår. Det har været en fin høst med fin kvalitet," siger Lisbeth Toft Christensen.

Sorterne for jordbær tæller blandt andet Rhumba, Polka, Flair og Sweet Eve. På trods af, at vi nærmer os midten af juli måned, er jordbærsæsonen ikke slut endnu for bedriften, uddyber hun.

Det skyldes de remonterende jordbærsorter, for eksempel Sweet Eve, blomstrer mere end én gang pr. sæson. Derfor kan Lisbeth Toft Christensen sælge jordbær frem til oktober, hvor frosten så småt begynder.

"Den store jordbærsæson er overstået. Vi kunne også havde sørget for flere plukkere og sælge bærrene til spotpriser, men vi vil hellere sælge kvalitetsprodukt til en ordentligt pris," siger hun.

Nu kommer hindbærrene

Udover jordbær dyrker og sælger de også hindbær på 2,5 hektar, og de er ved at i sæson.

Store, hvide tunneller omkranser hindbærene, så de bliver mindst muligt ramt af regn, kulde og blæst. Lisbeth Toft Christensen håber på, at der kommer lidt mere sol. Jo bedre solskinsvejr, desto flere kunder kommer forbi.

"Det er altid dejligt med solskin, så der kommer mange kunder. Men vi behøver ikke 35 grader. Det store ved os nu er hindbærrene, og de bliver alle sammen dyrket i tunnellerne, så regnen gør ikke så meget. Det har været godt vejr til hindbær. Der er ikke grund til at være andet end positiv," siger hun.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.