Jordpriserne stiger for 4. kvartal i træk

Stabil udvikling i jordprisen, som nu hedder 155.000 kr./ha. på landsplan

Friske tal fra Danmarks Statistik viser udviklingen omkring ejendomsmarkedet i Danmark, herunder jordprisen.

Det skriver Agrocura.dk

Selvom der er en meget svag stigning mellem 3. kvartal til 4. kvartal på bare 500 kr./ha. så er det alligevel fjedre kvartal i træk jordprisen stiger, hvilket ikke er set siden finanskrisen.

Jordprisen andrager nu 155.000 kr./ha. og som altid er det ejendomme over 15 ha., for frihandler og prisen er inkl. bygninger.

Jordprisen kan forhandles

Belåningsgraden og soliditet er nogle af de faktorer der påvirker bidragssatsen og rentemarginalen mest. De finansielle institutter skal ikke nødvendigvis bruge Finanstilsynets jordpriser, hvis der i området kan dokumenteres højere priser, lyder det fra Agrocura.

Det svære marked – lav omsætning

Ejendomsmæglerne oplever et bedre marked, hvor omsætningen stiger lidt med stigende priser.

Det er nu vigtigt at perspektivere det en smule. I 2017 blev der i alt omsat 40.800 ha., og det er alt inklusiv dvs. med familie og andre salg.

Vi har ca. 2.625.000 ha. dyrkbart areal ifølge Danmarks Statistik, hvilket giver en omsætningshastighed på 64 år. Det er ca. det dobbelte af gennemsnittet siden 1923.

"Det fortæller os, at markedet fortsat er et trægt marked og at vi stadig har udfordringer omkring det kommende generationsskifte. Det viser samtidigt, at jordprisen ikke bare kan eksploderer i pris, men en svag stigning på 10-20% de kommende to til tre år er muligt", skirver Agrocura.

Regionale store forskelle

De højeste priser finder vi på Sydsjælland og Lolland/Falster med 218.000 kr.pr.ha.

Laveste jordpriser ses i Vestjylland med 124.500 kr.pr. ha.

Priserne svinger meget i landsdelene og derfor er det mere vigtigt at kigge på trenden i det område du befinder dig i. Priserne udtrykker dog langt mere forskellen i boniteten, som før finanskrisen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.