Jysk gartneri bruger ny metode - salaten vokser i luften

Den Salling baserede virksomhed, Wellfarmed, har netop sendt første sending salat dyrket med vertical farming afsted på markedet.

I drivhusene hos virksomheden Wellfarmed i Jebjerg vokser salathovederne i en lille klump stenuld, og der er frit udsyn til planternes rødder, der bare hænger ned i luften fra planten.

Tre iværksættere, Sune Rasmussen, Henrik Rasmussen og Brian Nørskov, har udviklet en produktionsform for planter, som kan blive fremtidens måde at dyrke på, når man mangler plads og rent vand på en stadigt tættere befolket planet.

Det skriver Skive Folkeblad.

"Vi kan dyrke 50-60 procent mere, fordi vi dyrker vertikalt" siger Sune Rasmussen om de 18.000 salathoveder, der vokser sig store i drivhuset.

Mandag høstede de selv de første salathoveder og sendte dem ud på det danske marked, og i løbet af få uger er de klar til at sende nye hoveder ud og udvide produktionen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.