Jyske Markets: 'Eksplosiv situation' kan udvikle sig i raps
Jyske Markets forventer, at rapsprisen kan komme op og teste 300 kr./hkg i andet halvår.

Torsdag aften kommer det amerikanske landbrugsministeriums Wasde-rapport, der anses for at være toneangivende på verdens afgrødemarkeder.

I rapsmarkedet kan der også være udsigt til stigende volatilitet, ifølge det tyske analysefirma Oil World. De ser i øjeblikket at udsigterne for raps- og canola-produktionen i hhv. Australien og Canada forværres grundet varmt vejr.

Det fik dem onsdag til at skrive, at en ”eksplosiv situation kan udvikle sig i raps og canola i betragtning af de for-værrede produktionsudsigter og væsentligt lavere eksportforsyninger”.

Jyske Markets råvarehandlere bakker op:

"Vi er meget enige, hvilket understøtter vores holdning om, at vi skal op og teste 300 kr./hkg her i andet halvår. Vi fastholder vores anbefaling om at afvente salg af igangværende høst," skriver Jyske Markets i deres markedskommentar.

Med de seneste op- og nedjusteringer af hvedeproduktionen er der udsigt til lidt spænding i Wasde-rapporten.

"For den amerikanske vårhvede er der stor forventning om, at USDA endnu en gang må nedjustere deres estimater for produktionen, men spørgsmålet er om USDA indfrier markedets forventninger, eller om de traditionen tro er tilbageholdne med deres tilpasninger," skriver Jyske Markets.

"For vinterhveden er det store spørgsmål hvor meget produktionen er øget omkring Sortehavet, og hvor meget det evt. udligner en lavere produktion i Europa, Australien og Canada," skriver de videre

For majs og soja offentliggøres i aften de første estimater, som baserer sig på afgrødernes tilstand på markerne, mens det tidligere har baseret sig på forventede arealer og gennemsnitlige udbytteestimater.

Cheføkonom Jens Schjerning, Agrocura, skriver i sin markedskommentar, at Wasde-rapporten ventes med "enorm spænding".

"Det er ekstremt afgørende, at rapporten i aften ikke viser et stigende lager, det vil være endnu mere salt i såret til kornproducenterne," skriver Jens Schjerning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.