Jyske Markets: Hvede holder sidste års niveau
Trods et aftagende eksporttempo på korn, der tog toppen af kornpriserne i sidste uge, holder hveden sidste års niveau, siger Jyske Markets.

Humøret i det amerikanske kornmarked har været vigende de seneste par uger, efter eksporten af både majs og hvede har været langt lavere end spået. Ligeledes har vi set den falde i EU, hvor hveden dog formår at holde sidste års niveau. Sådan lyder det i Dagens Afgrødekommentar fra Jyske Markets.

"Også i EU har vi set dalende volumen på eksportsiden, men alligevel har afskibningerne indtil nu været så høje i sæsonen, at vi for hvede er godt foran sidste års tempo. Det var ikke forventet ved indgangen til sæsonen efter sidste års rekordeksport, og med udsigt til hård kamp om eksportordrerne denne sæson fra alle kanter," siger de.

For majs og byg ser det dog anderledes ud, bemærker Jyske Markets.

"Majs og bygeksporten ud af EU er derimod ikke noget at skrive hjem om med ca. 30 % fald i volumen indeværende sæson. Omvendt har importen af majs også været dalende."

Emneord eu, markedsorientering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.