Jyske Markets: Næppe højere hvedepris på kort sigt

Der ventes kun et lille fald i overgangslagrene for hvede efter denne sæson.

 Abares  - det officielle australske råvarebureau - offentliggjorde i går produktionsestimater for hvede i den kommende sæson. Og det var ikke voldsomt positivt læsning, skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

Den indenlandske hvedeproduktion i Australien, som er verdens 5. største hvedeproducent, ventes at blive stort set uændret i forhold til indeværende sæson på 24,5 mio. ton. Heraf ventes 17,3 mio. ton at gå til eksport, hvilket er en lille fremgang på to procent.

For nylig offentliggjorde International Grains Council, at man forventer, at de globale afgrødelagre vil stige til 465 mio. ton – det højeste niveau i 29 år. De store lagre som bl.a. har medført faldende hvedepriser, venter Abares  vil føre til en lavere global hvedeproduktionen i den kommende sæson.

Hvedeproduktionen estimerer bureauet således vil falde fra 729 mio. ton til 710 mio. ton på globalt plan. Trods et forventet produktionsfald på 19 mio. ton, estimeres overgangslagrene dog kun at falde små 4 mio. ton til 209 mio. ton, når den kommende sæson er ovre.

Derfor mener Abares heller ikke, at der er udsigt til stigende hvedepriser i den kommende sæson, og sænker samtidig forventningerne til gennemsnitsprisen for den amerikanske hvede med fem US-dollars til 210 US-dollars  pr. ton. Også forventningerne til majsprisen nedjusteres med fem US-dollars til 160 US-dollars pr. ton.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.