Jyske Markets: Sælg del af 2016-hvedehøsten nu
Markedet giver nu lejlighed til at sælge hvede af ny høst ca. 10 kr. pr. hkg over levering til dagspris.

Jyske Markets fastholder i sin aktuelle afgrødekommentar endnu forventningen om, at omdrejningspunktet for hvedeprisen i år vil blive 160-200 euro pr.. ton - lige som de foregående to sæsoner. Med gammel høst terminer nu omkring 165-170 euro pr. ton er vi i den billige ende.

Noget der måske derimod er i den dyre ende, belært af erfaringerne de sidste sæsoner, er priserne for hvede på ny høst. I november måned var prisforskellen mellem marts 16- og december -16 terminen  fire euro pr. ton i december kontraktens favør. I de sidste dage har vi set forskellen stige til omkring 14 euro pr. ton.

Det vil sige, at markedet nu giver mulighed for at sælge hvede af ny høst ca. 10 kr. pr. hkg. over levering til dagspris. Et udtryk for at den nuværende pessimisme og salgspres rammer dagprisen.

Med forventning om en sæson lignende sidste år – og indrømmet: en voksende risiko på nedsiden - anbefaler vi derfor planteavlere at udnytte det høje tillæg i kornprisen til ny høst og delafdække høst 2016.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.