Jyske Markets: Slå til på stigende hvedepriser
Intet tyder på at forsyningsbalancen for hvede er truet. Sørg for at prissikre en del af hveden, når der er stigninger i markedet, anbefaler Jyske Markets.

Sidste uge var god for kornsælgende landmænd, men fredagen nåede dog lige at tage toppen af prisstigningerne på hvede.

Således faldt hvedeprisen fredag på både Chicago-børsen og Matif med ca 2-3 procent., fx faldt hvede maj-termin 2018 på Chicago med godt tre procent til 111 kr. pr. hkg.

Den trods alt solide korrektion skyldes dels at fondene efter en travl uge holdt igen med at opkøbe hvedekontrakter, dels at vinteren i løbet af ugen så småt mister sit tag i Europa, og frostskader på vinterhveden vurderes at være begrænset, skriver Jyske Markets i en afgrødekommentar.

Dermed er der pt. en endnu begrænset trussel for forsyningsbalancen for hvede. Anbefalingen fra Jyske Markets er derfor, at prisstigninger i markedet bør være en anledning til at prissikre en del af hvedeproduktionen.   

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.