Jyske Markets: Sojaprisen begynder at være attraktiv
Fredag lukkede sojabønner på Chicago-børsen med et fald på 2,35 procent.

Fredag lukkede sojabønner på Chicago-børsen med et fald på 2,35 procent i 231 kr. pr. hkg, og handles nu på niveau med bunden for juni 2017.

Og det prisleje begyner at se attraktivt ud med faldende lagre for 2018/19 in mente, lyder vurderingen fra Jyske Markets.

Årsagen til prisfaldet er de fortsatte spændinger omkring Trumps varslede 25 procent importtold på udvalgte kinesiske varegrupper til en værdi af 50 mia. US-dollars med ikrafttræden 6. juli for de første varegrupper.

USA har meddelt, at hvis Kina gengælder importtolden, indfører USA yderligere tariffer på nye varegrupper.

Kina har dog meddelt, at man vil gengælde tarifferne én til én, og især amerikanske landbrugspordukter ventes at blive ramt - og her kommer netop amerikansk soja, som Kina er storimportør af, ind i billedet.

Når de to stridende stormagter i land med en aftale inden 6. juli, vil sojaprisen dog ryge pænt i vejret, vurderer Jyske Markets.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.