Jyske Markets: Sojaskrå måske på vippen til en nedtur?
Efter prisstigninger på korte soja-leverancer denne uge spekulerer Jyske Markets i nedtur.

Priserne på korn- og sojamarkedet er gået op og ned denne uge.

For soja er prisen steget, men med en meget ujævn kurve, og nu spekulerer Jyske Markets i en decideret nedtur.

»Det er alt andet end sundhedstegn og stabilitet sojaskråmarkedet udviser for tiden. Den ene dags kraftige stigning på de korte terminer bliver den næste dag afløst af næsten ligeså stort prisfald,« skriver Jyske Markets.

I går faldt december-kontrakten over 4 procent.

»Det nordamerikanske marked står i et vadested, hvor møllerne lige nu på den ene side kæmper for at finde forsyninger til at dække den store efterspørgsel, USA mærker. Tilmed er man trådt ind i denne sæson med stort set udtømte lagre.

»På den anden side er høsten i USA stor, og det kan være et spørgsmål om meget kort tid, før landbruget åbner op for et salgspres. Vi forventer således fortsat, at sojaskråmarkedet i november vil opleve en prisnedtur af mærkbar karakter på de forreste terminer,« skriver Jyske Markets.

Derimod er det begrænset, hvad Jyske Markets forventer af prisfald på de lange terminer på denne side af høsten i Sydamerika. Mens december 14 terminen i oktober måned har oplevet prisstigninger på mere end 30 procent, så er terminen et år længere fremme i december 15 kun steget 10 procent.

En punktering af ballonen på de korte terminer kan meget vel blive ved kommende USDA-rapport d. 10. november, vurderer Jyske Markets.

»De fortsat flotte høstresultater fra sojamarkerne i USA begynder så småt at give forventning om, at USDA vil hæve udbytterne i USA mærkbart fra det nuværende estimat på 47,7 bushels/acre. Gårsdagens nedtur blev ikke stoppet af en ny uge med flot eksport ud af USA på 1,3 mio. tons sojabønner.«

Emneord markedsorientering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.