Jyske Markets: Udsigt til mindste hvedeareal i USA i 46 år
USDA regner med at USA's hvedeareal til ny høst bliver det laveste i mange år - til gengæld stiger majsarealet.

 Det amerikanske landbrugsministerium udsendte torsdag estimat for de kommende arealer med hvede, majs og soja i USA.

Estimatet landede ca. som forventet, og dermed er der med 51,0 mio. acres med hvede udsigt til det laveste areal i USA i 46 år. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.   

I sig selv er udmeldingen understøttende for prisen. Men modsat forventes majsarealerne tilsvarende at stige i USA til 90 mio. acres, da de lavere udgifter til dieselolie og gødning af landbrugsministeriet vurderes som årsag til øget majsareal frem for andre afgrøder.

Ret så deprimerende måtte de amerikanske farmere derfor lægge øre til pris-estimater for både majs, hvede og soja for det kommende år, der er en tand under hvad der nu er opnåeligt - og de tangerer priser, som ikke er set lavere siden nullerne.

Sammen med lidt bedre ugentlig eksportsalg for hvede ud af USA formåede areal-estimaterne dog at sende prisen på hvede i Chicago en smule i vejret.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.