Jyske Markets: Vær klar til delsalg, hvis Matif-hveden stiger
De europæiske hvedelagre er under pres.

I øjeblikket tæller to forhold for en opadgående pil frem for en nedadgående pil for de europæiske hvedepriser, lyder analysen fra Jyske Markets med støtte fra analysebureauet FCStone.

For det første har konditionerne for de europæiske hvedemarker, især i Frankrig, været for nedadgående på det seneste. 

DLG: Hvedeprisen får klø af spekulanterMark Tirsdag 16. maj 2017 · 15:49

For det andet er de europæiske lagre under pres efter den katastrofale dårlige høst i Frankrig sidste år. Nok er der udsigt til en højere europæisk hvedeproduktion i år, men på grund af stigende eksport og stabilt forbrug er forventningen stadig  faldende slutlagre.

En yderligere forværring af hvedemarkernes tilstand i Frankrig, kan derfor hurtigt give prisstigninger på Matif, i tråd med scenariet sidste år. Og i så fald anbefaler Jyske Markets fra et risikostyringssynspunkt at delsælge på prisstigninger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.