K-borgmester kritiserer Papes kvælstofudspil
Vesthimmerlands borgmester går imod sin partileder.

Senest d. 9. april skal regeringen gå med, at kvælstofudledningen hen over 2017 og 2018 skal reduceres med 624 tons kvælstof.

Sådan lyder ultimatummet fra De Konservativs partileder Søren Pape Poulsen, og det vækker kritik hos partiets borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen. Det skriver TV Midtvest.

"Jeg synes, det er bekymrende, at Søren Pape Poulsen tager den her sag op igen. Det er dumt at diskutere det her, når det drejer sig om noget så minimalt. Og det er slet ikke nødvendigt at bruge pressen til at kommunikere det ud – det her burde blive løst internt med de andre støttepartier," siger Knud Kristensen.

Han kalder de to procents forskel på kvælstofudledningen for ubetydeligt og bagateller.

Ifølge Søren Pape Poulsen skal den ekstra kvælstofreduktion ikke skade dansk landbrugskonkurrenceevne. De Konservative har peget på frivillige efterafgrøder, hvor landmanden får 700 kr. pr. hektar, som en løsning, samt  hurtigere etablering af minivådområder. Det vil ifølge partiet koste 51,9 mio. kr.

Alligevel kritiserer K-borgmesteren partiet. Som leder af en kommune med 10 konservative byrådsmedlemmer, hvoraf flere er landmænd, ser han det som, at Konservative træder på landbruget.

"Det her betyder for mig, at der igen bliver usikkerhed for vores største erhverv, som er landbruget. Det her er så ømtåleligt et emne," siger Knud Kristensen til TV Midtvest.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.