Kemikæmpe jagter ny virkemekanisme mod resistent græsukrudt
Bayer har identificeret et antal helt nye og hidtil usete mekanismer, hvormed man kan ramme den yderst tabsgivende ukrudtsart agerrævehale.

Kemigiganten Bayer arbejder hårdt på at frembringe et herbicid med en ny virkemekanisme mod agerrævehale, der som bekendt er et plagsomt og dyrt bekendtskab i ikke mindst vinterhvede.

Bayer har angiveligt identificeret et antal helt nye og hidtil usete mekanismer, hvormed man kan ramme den yderst tabsgivende ukrudtsart.

Landbrugets årlige tab på grund af agerrævehale opgives af Bayer til 500 mio. pund (ca. 4,3 mia. danske kroner).

Hidtil er det ikke lykkedes at få et herbicid med en af de nye virkemekanismer på markedet, fordi det er dumpet på den sidste test i forhold til surhed og giftighed - og det vil tage mindst fem år, inden det vil blive realiseret, siger specialist i ukrudtsbekæmpelse hos Bayer, Arnd Nenstiel til netavisen Farmers Weekly.

Arbejdet på at skaffe bedre herbicider mod agerrævehale indgår som en del af et stort Bayer udviklingsprogram til 5 mia. euro (ca. 37 mia. danske kroner), der har som mål at udvikle nye herbicider og reducere miljøpåvirkningen med 30 procent. Projektet er planlagt til at have udløb i 2030.

Der er god brug for en ny virkemekanisme mod agerrævehale, idet arten i foruroligende grad, også i Danmark, har udviklet resistens overfor det meget anvendte herbicid Atlantis med aktivstofferne iodosulfuron + mesosulfuron.

Også overfor midler med aktivstoffet flufenacet (ikke godkendt i Danmark) udviser agerrævehale de første tegn på resistens, rapporterer Farmers Weekly.

sbu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.