Kendt biolog siger sin ærlige mening om landmænds naturtiltag
Biolog: En økologisk kornmark med kamille og kornblomst er i hvert fald ikke verdens bedste naturtiltag.

”Verdens Bedste Fødevarer og Dansk Planteværn har inviteret mig, fordi jeg er kold i røven”.

Sådan siger biolog og naturformidler Morten DD Hansen i en video om årsagen til, at foreningerne Verdens Bedste Fødevarer og Dansk Planteværn har inviteret ham til at give sin ærlige mening om danske landmænds rolle som naturforvaltere.

Det sker 20. august på Ryegaard Gods, hvor landmænd, lobbyister og andre interesserede får en rundvisning på naturtiltag på godsets jorder. De inkluderer blandt andet naturstriber af den type, som flere natureksperter har omtalt som værende direkte skadelige for naturen, men også tiltag, som Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Biavlerforening er positivt stemt overfor.

Hjælpende hånd

Mange velmenende landmænd har ellers etableret naturstriberne for at give flora og fauna en hjælpende hånd. Men hvis de ikke er til nogen gavn, hvad skal der så egentlig til for, at landmanden kan hjælpe naturen i det opdyrkede danske landskab?

Det spørgsmål vil Morten DD Hansen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus give sin uforbeholdne mening om på dagen. I invitationsvideoen står naturformidleren i en økologisk kornmark og påpeger, at den indeholder Kamille og Kornblomst.

– Det er i hvert fald ikke verdens bedste naturtiltag. Det lover jeg!, siger Morten DD Hansen i denne video

Vil dele indspark med hele Danmark

Men biologens vurdering får næppe lov at stå uimodsagt. I hvert fald vil et debatpanel efterfølgende prøve at nå til enighed om, hvordan landmanden og naturen kan få størst mulig gevinst ud af naturtiltagene.

»Blomsterstriber til bier er overvurderet og mest til pynt« Lørdag 10. august 2019 · 00:00

Debatten er for alle med en interesse i at fremme naturvenlige tiltag i dansk landbrug.

Verdens Bedste Fødevarer og Dansk Planteværn vil med eventen dele synspunkter fra eksperter og landmænd med hele Danmark, og vi ønsker, at organisationer såvel som private aktører vil bidrage med deres synspunkter i forbindelse med debatten. Målet med eventen er at nå til enighed om nogle retningslinjer for, hvordan naturtiltag i landbrugslandet kan blive succesfulde.

Frøproducenten DSV har i forbindelse med arrangementet udviklet en ny insektvenlig flerårig blomsterblanding med navnet ’Sjælland Summer – Forårsblomstring 2020’, som deltagerne kan tage med hjem og så allerede i september måned.

Kilde: Verdens Bedste Fødevarer

Tilmelding kan ske via dette link senest den 16 august 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.