Kendt svampemiddel godkendt til frøgræsser

Propulse indeholder to forskellige aktivstoffer, nemlig fluopyram og prothioconazol.

Svampemidlet Propulse har netop fået dansk godkendelse til anvendelse i al frøgræs. Det oplyser producenten Bayer i en pressemeddelelse.

Propulse er allerede godkendt til anvendelse i korn, raps, majs og kartofler.

Propulse indeholder to forskellige aktivstoffer, nemlig fluopyram og prothioconazol. Ifølge Bayer er begge stoffer aktive mod frøgræssygdomme og kan dermed medvirke til en god resistensstrategi.

- Med godkendelsen af Propulse går frøavlerne en ny tid i møde med et nyt produkt, som de ikke har været vant til at bruge i frøgræs.

- Fra forsøgene ser vi, at Propulse har en god effekt på de mest tabsvoldene sygdomme i rajgræs, rødsvingel og engrapgræs såsom kronrust, meldug og bladpletsygdomme. Derudover har Propulse også en god effekt på Mastigosporium i hundegræs, siger Klaus Nielsen fra Bayer.

Propulse må anvendes én gang pr. sæson og er godkendt i frøgræs med 0,5 liter pr. hektar i stadie 53-69, som er den afsluttende behandling i blomstringsfasen.

Bayer anbefaler at anvende Propulse forebyggende, og midlet kan indgå i en strategi med f.eks. Folicur Xpert og Comet Pro. Bayer fremhæver, at behandling i blomstringsfasen i juni er den svampesprøjtning, som bidrager mest til merudbyttet i frøgræs.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.