Kendt ukrudtsmiddel godkendt til majs
Ukrudtsmidlet DFF godkendt i majs. Midlet skal bruges, før majsen kommer op.

Miljøstyrelsen har godkendt midlerne DFF og Legacy 500 til brug i majs. Der er tale om en speciel godkendelse, da midlerne kan skade majsen.

Midlerne skal derfor bruges, inden majsen kommer op.

”Midlerne skal betragtes som specialmidler mod ærenpris, og skal udbringes, før majsen kommer op. I forsøg i tidligere år har der nemlig været eksempler på, at DFF har skadet majsen, hvis den er udbragt på en voksende majsafgrøde,” siger Poul Henning Petersen, landskonsulent hos Seges.

Han tilføjer, at der er Seges, der står som ansøger, og dokumentationen er fremskaffet gennem resultater fra landsforsøgene. Han understreger samtidig, at der i tilfælde af eventuel skade på majsen ved brug af midlerne, ikke kan opnås erstatning.

Den godkendte maximale dosering er på 0,075 liter pr. hektar, og der må maksimalt behandles én gang pr. vækstsæson.

Midlerne må ikke anvendes nærmere end 10 meter fra vandmiljøet. Godkendelsen udløber den 31. december 2018.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.