KHL tæppebomber styrelse med høringssvar
Kolding Herreds Landbrugsforening vil denne gang tæppebombe Naturstyrelsen med korte høringssvar, så landmanden ikke spilder sin tid med lange høringssvar, som i mindre grad tages alvorligt.

Kolding Herreds Landbrugsforening sender breve ud til deres 1000 medlemmer for at få dem til at sende ultrakorte protesthøringssvar over 2. generationsvandplanerne.

"Naturstyrelsen skal ganske enkelt tæppebombes med høringssvar fra landbruget," siger Thomas Hansen, bestyrelsesformand for Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL).

Sidste gang, der var høring om vandplanerne, oplevede KHL, at de lange, fagligt velfunderede høringssvar kun blev taget meget lidt alvorligt af Naturstyrelsen. Derfor ønsker KHL ikke denne gang at spilde deres tid, selv om vandområdeplanerne vil ramme mange landmænd hårdt med store værditab.

Omvendt skal tavshed ikke ses som samtykke. Derfor ønsker KHL at sende korte protestbreve. I de flere end 1.000 breve, KHL udsender, ligger et fortrykt standardsvar med teksten ”Jeg siger NEJ til vandområdeplanerne”.

Naboer kan også hjælpe

Svarene returneres i underskrevet stand til KHL senest d. 15. juni, og KHL sørger for at sende høringssvarene videre til Naturstyrelsen.

"Vi opfordrer ikke blot landmanden, men også hans naboer, bortforpagtere og andre jordejere til at skrive under på høringssvaret og sende det til KHL. Jo flere høringssvar, jo bedre," lyder det fra KHL-formanden.

Fagligt velfunderet høringssvar

Ud over opfordringen til at bombardere Naturstyrelsen med korte indsigelser, udarbejder KHL i samarbejde med sine sydjyske naboforeninger et fælles fagligt gennemarbejdet og overordnet høringssvar.

Det vil sætte spørgsmålstegn ved hele det faglige grundlag for vandplanerne og anvise de økonomiske konsekvenser af planerne.

Landbrugsavisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Naturstyrelsen.

Faktaboks

Vandområdeplanerne – eller 2. generationsvandplanerne - er anden del af de samlede danske vandplaner. Vandområdeplanerne skal være færdige og vedtaget d. 22. december 2015, og de vil gælde frem til 2021.

2. generationsvandplanerne er i offentlig høring frem til d. 23. juni.

Emneord vandplaner

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.