Knastør vinterraps klippet på Lolland - forventer udbyttet stiger til 50 hkg

Tirsdag røg vandprocenten helt ned omkring de syv, da bedriften Rosenbjerg høstede 35 hektar vinterraps af sorten Smaragd.

På bedriften Rosenbjerg ved Dannemare på det vestlige Lolland blev der høstet vinterraps både mandag og tirsdag i denne uge.

Mandag blev der taget hul på vinterrapsen med høst af 20 hektar, og tirsdag blev der klippet 35 hektar med bedriftens New Holland CR 8090 med 35 fods skærebrod. I alt har bedriften 130 hektar vinterraps til høst i år. 

Tirsdag blev der klippet en temmelig tør vinterraps af sorten Smaragd med forfrugt vinterhvede på forpagtet jord tilhørende Søllestedgaard Gods.

"Vandprocenten var 10 til at begynde med, men faldt til omkring 7 senere," fortæller traktorfører Morten Svensson, der har sendt et billede ind fra høstarbejdet.

Forventer Højere udbytte på bedre jord

Udbyttemåleren viste 40 hkg pr. hektar i snit.

Det er lidt skuffende, men skyldes primært en rapstræt jord, lyder vurderingen. På den bedre rapsjord, som høstes de kommende dage, ventes et udbytte i omegnen af 50 hkg pr. hektar.

Rosenbjeg er ejet af Hans Henrik Nielsen, og han får høsthjælp af sin far, 75-årige Hans Frederik, der kører mejetærsker, mens traktorfører Morten Svensson kører fra.

Rosenbjerg har en markdrift på 800 hektar, og i markplanen står vinterhvede, vårbyg, sukkerroer, vinterraps, rødsvingel og hvidkløver.

Rødsvingelen er høstet tidligere på måneden. Her gav sorten Barjessica tilfredsstillende 2.000 kg råvare pr. hektar, som skal leveres til Barenbrug.

På Rosenbjerg gælder det nu de sidste 75 hektar vinterraps, før høsten fortsætter i vårbyg.

Med det indsendte foto deltager Morten Svensson i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord Skyd høsten 2021

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.