Kommende høst – største areal med raps nogensinde

Høje rapspriser fik danske landmænd til at dyrke et rekord stort areal med vinterraps sidste år. Arealet øges igen i år. Ifølge en prognose fra Danmarks Statistik til 206.000 hektar.

Høje rapspriser fik danske landmænd til at dyrke et rekord stort areal med vinterraps sidste år.

Arealet øges igen i år. Ifølge en prognose fra Danmarks Statistik til 206.000 hektar. 

Beslutningen om at øge arealet med vinterraps sidste år var godt for mange danske landmænd. Ikke blot var priserne gode. Høstudbyttet var også det bedste nogensinde, med et gennemsnit på over 4,5 ton per hektar.

Prisen på raps er forsat høj. Derfor øges arealet med vinterraps yderligere til den kommende høst. 

Udbytter er steget stødt

Udviklingen glæder Limagrain, som er den største udbyder af udsæd af vinterraps på det Europæiske og danske marked. 

- Der er sket store fremskridt i rapsdyrkningen i Danmark i de seneste 20 år, hvor udbytterne er steget med cirka et ton per hektar, siger Lars Bonde Eriksen, produktchef hos Limagrain, Danmark. 

Det mener han skyldes flere forhold. Blandt andet fokus på en god og rettidig etablering, en tilpasning af plantetallet samt bedre sorter.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.