Konservativ: Undergødskning koster regnskov i Sydamerika

Ingen miljøfordel i at hente soja i Sydamerika, fordi vores eget korn mangler protein, mener konservativ fødevareordfører.

Danske grovvareselskabers alarmerende meldinger om, at eksportmarkederne er begyndt at frabede sig dansk korn, fordi kvaliteten er for dårlig, bør være en øjenåbner for den nuværende regering.

Det mener Daniel Rugholm, fødevareordfører for Konservative.

Ærgerligt

»Det er rigtig ærgerligt for vores eksport og det er ærgerligt for vores egen produktion af foder til dyrene. Samtidig optager vores sojaimport et kæmpe areal i Sydamerika, hvor man vælter regnskov for at dyrke soja, Det er helt håbløst, og det er svært at se fordelen for klima og miljø i det,« siger Daniel Rugholm.

Nødt til at gødske mere

»Vi er simpelthen nødt til at lade danske landmænd give deres jord mere gødning - det kan jorden og afgrøderne godt tåle.«

Lovforslag inden 100 dage

Konservative er én af de tre partier (Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative), der er gået sammen om et fælles landbrugsudspil i 16 punkter, som partierne har lovet at gennemføre, hvis blå blok kan samle mandater til det.

Det centrale element i planen er en udfasning af de reducerede gødskningsnormer, så det fra 2017 vil være muligt at gødske »landbrugsfagligt optimalt«.

Ifølge Daniel Rugholm er der »ingen tvivl om«, at de 16 forslag bliver gennemført, hvis de tre partier får mandater til det.

»Vi er enige om, at det er den vej, vi vil. Inden 100 dage efter et regeringsskifte vil vi fremsætte de første lovforslag til planens gennemførelse. Det har de tre partier - Venstre, Konservativ og Dansk Folkeparti, lovet hinanden,« siger Daniel Rugholm.

 

LÆS INTERVIEWS MED FØDEVAREORDFØRERE

Landbrugsavisen.dk har interviewet alle ordførere og stillet kritiske spørgsmål til deres landbrugspolitik. Bliv klogere på deres holdninger i vores interviews.

Mette Bock: Vi vil bide VKO i haserne efter valget

Venstre: Valget er afgørende for »det landbrug, vi kender«

DF-politiker: Kvælstof-debat løber let af sporet

Konservativ: Undergødskning koster regnskov i Sydamerika

Kristendemokrater vil bevare selvejet med loft over landbrugsstørrelser

Radikale: Ingen grund til at lempe gødningsregler

S-politiker: Landbruget har malet sig op i et hjørne i miljødebatten

Alternativet: Landbruget skal være 100 pct. økologisk om 25 år

SF: Landmænd skal dele gevinsten ved mere gødskning

Enhedslisten: Drænvandsmålinger kan ikke bruges til noget

PARTIERNES LANDBRUGSPOLITIK: 

LandbrugsAvisen har bedt alle partierne svare på tre centrale spørgsmål om landbrugets fremtid. Se deres svar her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.