Konservative kræver ekstra miljøtiltag oveni landbrugspakken

Konservative forlanger nu, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kommer med tiltag, der skal kompensere for landbrugspakkens miljøskadelige effekter.

Det siger den konservative leder Søren Pape Poulsen til Politiken.

"Der er meget, der tyder på, at der har været tal, som ikke stemmer overens med virkeligheden. Derfor vil vi bede hende om at tage de tiltag, der skal til, for at komme med nye, afdæmpende foranstaltninger for kvælstofudledningen," siger Søren Pape Poulsen.

Konservative stiller følgende betingelser:

  • Konservative står bag landbrugspakken, der er aftalt.
  • Tiltagene må ikke skade landbrugets konkurrenceevne.

Søren Pape Poulsen siger til Politiken, at de ekstra miljøtiltag 'hurtigst muligt' skal bringe kvælstofregnskabet i plus.

"Vores udgangspunkt er, at det skal bringes i plus fra starten. I det første år," siger Søren Pape Poulsen til Politiken.

»Nej, hvis det vi ser nu er rigtigt, så kan vi ikke leve med det. Det må man leve om, for det var ikke den forudsætning, vi gik ind i forhandlingen med«, siger Søren Pape Poulsen.

De Konservative er ikke i færd med at vælte Eva Kjer Hansen, siger partilederen. Han vil dog ikke udelukke muligheden for, at hun skal have en næse, altså en irettesættelse.

Redigeret onsdag kl. 15.36: Rubrikken lød før, at "Konservative genåbner landbrugspakken". De står dog ved, den pakke, der er aftalt, men kræver ekstra miljøtiltag oveni.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.