Konservative lufter mulighed for alternativt flertal
Rasmus Jarlov føler sig sikker på, at partiet nok skal få indrømmelser fra de andre partier i blå blok.

Der er uro i blå blok, og De Konservative minder nu om, at partiet er tungen på vægtskålen i sagen om regeringens landbrugspakke, som er blevet stærkt kritiseret for at være mindre miljøvenlig, end der er givet udtryk for.

Der er ikke udpræget velvillighed blandt de øvrige blå partier bag landbrugsaftalen til at komme De Konservative i møde med nye grønne elementer.

Men de skal nok indse, at det er nødvendigt, lyder meldingen fra De Konservative.

- Jeg tror, alle partier vil kunne indse, at det er bedst, hvis vi kan holde sammen på den blå blok. Konservative har alle muligheder i forhold til at få ting igennem, men vi vil helst gøre det med blå partier, siger De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har indkaldt alle tre støttepartier til "en drøftelse" af landbrugspakken. Det sker, efter at De Konservative har krævet, at ministeren tilføjer "kompenserende tiltag" for at afbøde landbrugspakkens påvirkning på miljøet.

DF og LA afviser at genforhandle landbrugspakkenMark Torsdag 18. februar 2016 · 11:26

Derfor er Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance indkaldt til "drøftelser" søndag aften. Her vil Rasmus Jarlov fremføre De Konservatives argumenter for grønne tiltag.

- Pakken stemmer vi igennem, men vi snakker om supplerende tiltag i form af en tillægsaftale, som giver bedre miljøregnskab, siger Rasmus Jarlov, der hentyder til nye beregninger, som modsiger regeringens.

En af de ting, der har været kritiseret, er, at landbrugspakken giver øget kvælstofudledning, hvilket forskere på Biologisk Institut ved Københavns Universitet er kommet frem til.

/ritzau/

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.