Konsulent: Drop at dyrke eget foder - det kan ikke betale sig
Karen Linddal Pedersen, chefkonsulent hos Patriotisk Selskab, fortæller om hvad man kan gøre for at undgå at konkurrere med billigt udenlandsk korn i fagmagasinet MARK. Læs de aktuelle råd fra tre konsulenter i det nye nummer af MARK, der udkommer lige efter påske.

»Udenlandsk korn er rigtig billigt. Det kan vi ikke konkurrere med i Danmark.

Derfor vil jeg opfordre til, at svineproducenter overvejer, om de skal blive ved med at dyrke eget foder. For der er måske andre ting, der bedre kan betale sig," siger Karen Linddal, chefkonsulent hos Patriotisk Selskab.

"I dag er det jo muligt at skille husdyrproduktionen fra markdriften og f.eks. forblive konventionel med grisene og omlægge markdriften til økologi.

Andre muligheder er at udlictere markdriften til dem, der har kontrakter på græsfrø og andre højværdiafgrøder, som giver en bedre indtægt i planteavlen.

Det kan nemlig være svært at komme ind på græsfrømarkedet, hvis man ikke er der i forvejen. Det er købers marked lige nu, og firmaerne holder sig ofte til deres kendte avlere, og er ikke lige på udkig efter nye. Det er i hvert fald de meldinger, vi får fra branchen«, fortæller hun, og fortsætter:

»Det økonomisk optimale valg er faktisk økologi, hvis man gerne selv vil dyrke markerne og ikke har frøkontrakter - men gerne vil prøve at hæve indtægten i markdriften«.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.